BITCOINNya ATH-varning: Bitcoin skjuter förbi $ 35.000 när ännu en motståndsnivå faller

Bitcoins pris verkar inte visa några tecken på att stoppa snart. Efter att ha brutit mot den ena motståndsnivån efter den andra under de senaste veckorna, har Bitcoin idag brutit mot en annan, $ 35 000-marken, och uppnått en ny ATH i processen. Bitcoins senaste prisuppgång kom på baksidan av en 8,9% uppgång över 12 timmar.

Det bör dock noteras att efter att ha gått förbi prisklassen på 33 000 USD den 2 januari såg Bitcoins marknad en avveckling som senare pressade kryptovalutans pris helt ner till 30 650 USD. Sedan dess har dock priset lyckats klättra upp igen på listorna, där BTC nu gör anspråk på en position över $ 35 000.

Vid presstid handlades Bitcoin till $ 35,419 och hade ett börsvärde på 650 miljarder dollar. Under de senaste 365 dagarna observerades BTC ha ökat med 374%, en period som också såg kryptovalutan sjunka till 4 000 dollar i diagrammen.

Den fenomenala ökningen av BTC: s pris har drivits av institutionella investerare som nu står för en stor del av Bitcoins hodlers under det senaste året.

De senaste tillskotten till denna växande lista inkluderar Skybridge Capital, med investeringar på 25 miljoner dollar i december 2020, och MassMutual, med investeringar på 100 miljoner dollar i Bitcoin, samma månad.

Som förväntat har de institutioner som tog enorma positioner i kryptotillgången tidigare på året redan registrerat betydande avkastning på sina investeringar. Framför allt registrerade Microstrategy vinster uppåt på 1 miljard dollar på sin Bitcoin-investering.

Som populär Bitcoin-förespråkare Anthony Pompliano var snabb att notera,

„Det finns bara inte tillräckligt med Bitcoin tillgängligt för alla institutioner som vill äga några nu.“

Enligt Pompliano måste priset fortsätta att röra sig uppåt för att rymma alla som vill äga kryptotillgången.