Är Bitcoin på väg att uppleva enastående volatilitet?

Är Bitcoin Evolution på väg att vara mer flyktig än någonsin?

Den globala ekonomin har tagit flera stora träffar under de senaste månaderna. Den främsta skyldigheten är det pågående koronaviruset (COVID-19), vilket har lett till en nationell avstängning i USA och många andra länder som Storbritannien, Kina och Sydkorea. I skrivande stund har flera områden i USA rullat tillbaka på sina öppningsstrategier, med Texas, Arizona och Kalifornien som försöker stänga barer och liknande företag för att förhindra ytterligare spridning.

Internationella valutafonden föreslår att den globala produktionen av produkter och tjänster kommer att krympa med nästan fem procent när 2021 är klar att ringa in

Detta är värre än de bara tre procent som byrån föreslog i april. Som ett resultat av en allt mer instabil ekonomisk plattform står världen inför ytterligare volatilitet i bitcoin, vilket vissa analytiker säger skulle kunna börja redan i juli.

Denna flyktighet är inte nödvändigtvis en dålig sak. Begreppet har ofta associerats med de snabba och massiva dropparna som cryptocururrency kommer att leda till, även om det också kan betyda massiva vinster inom relativt korta perioder, och det är detta som analytiker ser i den kommande framtiden. Vissa tror att priset på bitcoin skulle kunna explodera till 50 000 dollar förr än vad handlare förutser.

Arcane Research lade nyligen ut ett uttalande om att bitcoin och crypto inte kommer att vara de enda tillgångarna som påverkas av den kommande COVID-vågen. Det antyder att samma volatilitet sannolikt kommer att slå på aktiemarknaden och att DOW, Nasdaq och S&P 500 troligen kommer att uppleva stora svängningar. Uttalandet säger:

Med mer osäkerhet på aktiemarknaden igen och en månatlig stängning pågår kan vi möta ökad volatilitet under juli.

En av de saker som potentiellt kan hjälpa bitcoin och dess altcoin-kusiner är att Fed håller på att köpa aktier, obligationer och andra produkter som ett sätt att hålla den amerikanska ekonomin åtminstone marginellt stabil. USA: s president Donald Trump säger att han också föredrar ytterligare en stimulansrunda för amerikanska medborgare som har drabbats av den nuvarande pandemin.

Växande instabilitet

Med så mycket osäkerhet och Steve Mnuchins ord om ett potentiellt återhämtning senare under året som syns längre och längre från verkligheten, vänder många sig till bitcoin som ett sätt att säkra sin rikedom och skydda sig mot inflation och andra ekonomiska skräck. Crypto-investeringsföretaget Arca förklarade i ett nyhetsbrev till sina kunder nyligen:

Fed köper allt som inte är spikat ner. Naturligtvis förblir även de mest hausseartade investerarna något försiktiga när allt detta avrullar.

Vid presstiden handlar en bitcoin för drygt 9 000 dollar, vilket antyder att tillgångens pris har sjunkit med några hundra dollar sedan mitten av förra veckan.